15 Φεβ 2009

Που είναι ο καθηγητής...οεο...???

Σίγουρα όσοι σπουδάζετε στα ελληνικά πανεπιστήμια, κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια των σπουδών σας θα έτυχε να μπείσε σε κάποιο μάθημα, όπου διδάσκων φαίνεται πως είναι ο κ. Τάδε, αλλά αυτόν τον κύριο Τάδε δεν έτυχε να τον γνωρίσετε ποτέ καθ' όλη τη διάρκεια του εξαμήνου. Αντ΄αυτού γνωρίζατε τους βοηθούς του οι οποίοι έρχονταν για να σας κάνουν μάθημα όσο ο κ. Τάδε μιλούσε σε κάποιο απο τα πολλά παράθυρα της τηλεόρασης ή ασχολούταν με κάποιες υποχρεώσεις κάποιας απο τις 35.000 άλλες ειδικότητες που έχει πέρα απο το οτι είναι καθηγητής σε ένα Α πανεπιστήμιο.

Για να μην αναφέρουμε το τι γίνεται εαν θέλεις να συναντήσεις κάποια στιγμή τον κ. Τάδε για να του εκφράσεις μια απορία σχετική με το μάθημα. Πρέπει, αν είσαι τυχερός να τον πετύχεις κάποια μέρα στο γραφείο του, αρχικά να καταλάβεις ποιός είναι -γιατί δεν έτυχε ποτέ να τον δεις στην αίθουσα - και ύστερα, να καταδεχτεί να σου προσφέρει 10 λεπτά απ' το χρόνο του. Απο την άλλη γιατί να στα προσφέρει? Σε ξέρει? Σε έχει δει ποτέ στο μάθημα? Ακόμη και αν είσαι ο καλύτερος φοιτητής της σχολής δε σε έχει δει ποτέ γιατί δεν πατάει ο ίδιος στη σχολή.

Απο την άλλη, στα διάφορα παράθυρα της τηλεόρασης, όταν συζητούνται διάφορα σοβαρά ή σοβαροφανή θέματα, βλέπεις ανθρώπους να συμμετέχουν στη συζήτηση που έχουν και μια και δύο και τρείς και δέκα ιδιότητες και που μια απ αυτές αρκετά συχνά είναι "καθηγητής πανεπιστημίου".

'Αρα, την επόμενη φορά, πριν αναρρωτηθείς "πού να βρω τον καθηγητή μου να τον ρωτήσω για το τάδε θέμα?" κάνε και ένα ζάπινγκ και που ξέρεις? Μπορεί να είναι καλεσμένος σε καμιά εκπομπή και για το πώς θα του μιλήσεις μη σκας...μπορείς να δεις στην οθόνη σου το τηλέφωνο της εκπομπής και άνετα να πάρεις τηλέφωνο. Ποιά online εκπαίδευση και μπούρδες? Εδώ στην Ελλάδα αν εφαρμοστεί αυτό απ όλους τους φοιτητές θα μιλάμε για πραγματικά "εκπαιδευτική τηλεόραση".

Α, και μια σημείωση για τους υψηλά ιστάμενους της χώρας αυτής:
Σκεφτήκατε πριν δώσετε 35.000 ειδικότητες σε ένα άτομο, με ποιόν τρόπο ακριβώς θα μπορέσει αυτό το άτομο να ανταποκριθεί σωστά σε όλες...?

1 σχόλια:

tegeatis 15/2/09, 5:07 μ.μ.  

Και εγώ έλεγα ότι αυτά συμβαίνουν μόνο στο ΕΜΠ, έλεγα ότι στα περιφερειακά πανεπιστήμια δεν θα υπάρχουν και τόσο πολλοί καθηγητές ντίβες...

Πάντως κακά τα ψέματα υπάρχουν μαθήματα που παρακαλάμε να μας κάνουν μάθημα οι βοηθοί και να μην ξαναδούμε τον καθηγητή ποτέ στα μάτια μας!!

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP