10 Φεβ 2009

Γιατί δε θα γίνει Ποτέ Πόλεμος στην Ελλάδα

Λοιπόν...ας δούμε τα πράγματα συνολικά.Κάθε καλοκαίρι επειδή το κράτος είναι ανύπαρκτο ή εντελώς υποκινούμενο απο συμφέροντα, καίγεται η μισή Ελλάδα. Το χειμώνα τώρα, επειδή ακριβώς κάθε καλοκαίρι καίγεται η μισή Ελλάδα, αυτό το μισό πλημμυρίζει κι όλας. Οπότε, εποχιακά και μόνο έχουμε καταστροφές και νεκρούς - απο φωτιές το καλοκαίρι και πλημμύρες το χειμώνα.

Πέρα απο το εποχιακό της υπόθεσης, όλο και καμιά διαδήλωση θα κάτσει μέσα στη χρονιά, όλο και κανένα συλλαλητήριο, άρα πολεμούν τα ΜΑΤ με τους πολίτες υπό τις εντολές του εκάστοτε υπουργού. Οπότε, και κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων βρισκόμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση. Κοντά στις διαδηλώσεις τώρα, όλο και κάποια απεργία θα σκάσει, όλο και κανένα μπλόκο απο τους αγρότες (βλέπε τα πρόσφατα γεγονότα), άρα όλο και κάποιο κομμάτι του κράτους πάλι θα παραλύσει.

Ας λάβουμε τώρα υπόψην μας όλα τα παραπάνω, μαζί με το οτι τα τελευταία χρόνια, το ελληνικό κράτος αρχίζει την εκποίηση. Πρώτα με την Ολυμπιακή, συνεχίζουμε με την ιδιοτικοποίηση του ΟΤΕ, πάμε και στα διόδια που τα εκμεταλεύονται ξένοι επενδυτές, πάμε και στο οτι όλο και περισσότερα οικόπεδα σε κάποια απ τα καλύτερα μέρη της Ελλάδας αγοράζονται απο ξένους( και δεν θυμάμαι και άλλα να αναφέρω, όμως σίγουρα θα υπάρχουν). Άρα αρχίζει αυτό που λέμε οικονομική δικτατορία, το οποίο δεν έρχεται με τη γνωστή μορφή δικτατορίας που γνωρίζουμε, αλλά σιγά σιγά και μεθοδικά. Μη ξεχνάμε επίσης πως όλο και καμιά κομπίνα θα αποκαλυφθεί...όλο και κανά σκάνδαλο θα έρθει στο φως (Ζαχόπουλος, Βατοπέδι και πάει λέγοντας).

Και για το τέλος, πάμε στις εκάστοτε κυβερνήσεις που πέρα απο όλα τα παραπάνω, διαμορφώνουν και τη ζωή της νέας γενιάς - ή τουλάχιστον προσπαθούν να τη διαμορφώσουν - όπως όλοι ξέρουμε (βλέπε γενιά των 700 ευρώ), άρα εξαθλιώνουν τους νέους - όσους δεν φεύγουν για το εξωτερικό - πρωτού ακόμη βγουν αυτοί στην αγορά εργασίας. Πεινάνε και οι προηγούμενες γενιές λόγω των πενιχρών συντάξεων. Άρα στο τέλος καταλήγουμε σε μια χώρα εξαθλιωμένων που την κυβερνούν καμιά δεκαριά εφοπλιστές.

Εσείς τώρα, αν ήσασταν ηγέτης ενός κράτους, θα σκεφτόσασταν ποτέ τον πόλεμο εναντίον μιας χώρας σαν την παραπάνω? Εγώ πάντως όχι. Θα σκεφτόμουν απλά να λαδώσω μερικούς, να λαδώσω και λίγους ακόμη, έτσι ώστε αργότερα όχι μόνο να μη δαπανώ για τον πόλεμο εναντίον της χώρας αυτής, αλλά να έχω και κέρδος απο την εκμετάλευση των επενδύσεών μου στη χώρα αυτή, αφήνοντας αυτά τα 10 άτομα να νομίζουν οτι κυβερνούν και όλους τους υπόλοιπους ανήμπορους να αντιδράσουν.

Γιατί λοιπόν στην Ελλάδα να έχουμε πόλεμο αφού τα καίμε/σπάμε/λεηλατούμε και σκοτωνόμαστε/παραλύουμε /εξαθλιωνόμαστε απο μόνοι μας?Και έχουμε απο πάνω τους εκάστοτε υπουργούς της εκάστοτε κυβέρνησης και μας αραδιάζουν τις ίδιες κοτσάνες ως επιχειρήματα για όλη αυτή την κατάσταση, όμως εμείς τους ξαναψηφίζουμε,αντί να τους στείλουμε στον αγύριστο, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά οτι δε ξέρουμε τι μας γίνεται σ'αυτή τη χώρα (όμως θα επεκταθώ σε επόμενο πιο σχετικό post πάνω σε αυτό το θέμα).

3 σχόλια:

Ανώνυμος,  10/2/09, 2:23 μ.μ.  

Κάθε επεκτατικός πόλεμος από τον Τρωικό μέχρι το πρόσφατο Ιρακ γίνεται για να εκμεταλλευθείς οικονομικά τους πόρους της άλλης χώρας. Τώρα αν μπορείς να εκμεταλλευθείς αυτούς τους πόρους χωρίς πόλεμο θα ήσουν Μπους για να μην το κάνεις (βλέπε Ιρακ).

Αρχίζω να φοβούμαι γαρ... λες να ξύπνησαν οι Αλβανοί και αντί για πόλεμο να είπαν να μας κατακτήσουν οικονομικά?? Έχει σκεφτεί κανείς ότι αν αποχωρήσουν όλοι οι Αλβανοί από την χώρα μας, δεν θα χτίζονται πολυκατοικίες, δεν θα σπέρνουν οι αγρότες, δεν θα κλαίει η Ρούλα στα παράθυρα κτλ κτλ κτλ...

DeM 10/2/09, 2:59 μ.μ.  

Διστυχώς το ενδεχόμενο της αναίμακτης υποταγής της Ελλάδας προχωράει συνεχόμενα προς την ολοκλήρωση.Ας ακούγεται απαισιόδοξο αλλά είναι τόσο απαρατήρητο και δεν θα το νιώσουμε σαν ολική κατάκτηση.Απλά ο κατακτητής ΔΕΝ είναι μόνο ένας.

Πιστεύω, έτσι από μια σούμα που κάνω των ιστορικών γνώσεων μου, πως πάντα λόγω κυρίως της γεωπολιτικής θέσης της χώρας ποτέ δεν υπήρξαμε και οινομικά ελεύθεροι.Από την αρχαιότητα με τις πόλεις κράτη μέχρι βυζάντιο και Τούρκους...δηλαδή μεγάλες δυνάμεις της εκάστοτε εποχής..

Εταιρείες όπλων, εταιρείες συνεγάτες του ελληνκού δημοσίου (βλ. micrisoft, ΟΤΕ κτλ) και πάρα πολλές άλλες χρησιμοποιούν ζωτικούς πόρους της χώρας και εμέσως ασκούν έλεγχο.

Το θέμα δεν είνα αν ξυπνήσει η κάθε μειονότητα (αλβανοί, πομάκοι στην Ξάνθη κτλ) άνθρωποι που μετανάστευσαν όπως κάποτε οι Έλληνες οι Ιρλανδοί οι Ιταλοί και πολλοί άλλοι για να ζήσουν αξιοπρεπώς.
Η ουσία είναι να ασκούμε σαν κράτος έλεγχο επαρκή των συνόρων ,χωρίς να είναι ρατσιστικό, να προβλέπουμε τα προβλήματα της αλόγιστης μετανάστευσης και να μην εθελοτυφλούμε χάρην των φθηνών εργατικών χεριών και των ψήφων.

Να προιδεαστούμε για τις σαρκοβόρες τακτικές των ξένων δυνάμεων που θα θελήσουν , όπως πάντα, επιρροή στα Βαλκάνια και θα προκαλέσουν το τάχα μου πατριωτικό αίσθημα για εθνική και φυλετική κυριαρχία των Βαλκανικών μειονοτήτων στα εδάφη της Ελλάδας, που ακόμα μπορούμε και ζούμε όλοι ειρηνικά με αλβανούς, πακιστανούς, πομάκους κλπ (με τους πιο πολλους τουλαχιστον :P)

DeM 10/2/09, 2:59 μ.μ.  

ΑΣΕ ΤΗ ΡΟΥΛΑ ΝΑ ΚΛΑΙΕΙ....

ΘΕΛΕΙ ΑΠΕΙΡΟ ΞΥΛΟ Η ΚΟΤΑ

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP