6 Μαρ 2009

H Φαντασία στην Εξουσία...

Ίσως να σας φαίνεται περίεργος ο τίτλος του συγκεκριμένου post όμως διαβάστε την παρακάτω λίστα και θα καταλάβετε το λόγο ύπαρξης του τίτλου αυτού :

Πριν τη Νέα Δημοκρατία...

1) Φανταστήκατε ποτέ οτι θα μπορούσε ο καθένας να παρακολουθεί τα τηλέφωνα του πρωθυπουργού μιας χώρας έτσι εύκολα χωρίς να τον πάρει κάποιος χαμπάρι έγκαιρα?

2) Φανταστήκατε ποτέ οτι τα ΜΑΤ θα αρχίσουν να πυροβολούν τους πολίτες αδιακρίτως?

3) Φανταστήκατε ποτέ οτι ένα γεγονός όπως το παραπάνω μετά τις τόσες φορές που έχει επαναληφθεί στο παρελθόν μπορεί ακόμη να χαρακτηρίζεται μεμονομένο περιστατικό?

4) Φανταστήκατε ποτέ οτι κάθε χρόνο μπορεί να καίγεται η μισή Ελλάδα και το κράτος να κοιμάται?

5) Φανταστήκατε ποτέ οτι τα άτομα που ψηφίσατε κκαι εμπιστευτήκατε θα τσακώνονται στην τηλεόραση όλη μέρα για το ποιό κόμμα είναι χειρότερο απ' αυτούς αντί να ασχοληθούν με τα προβλήματα του τόπου?

6) Φανταστήκατε ποτέ οτι αγαθά όπως η δημόσια και δωρεάν παιδεία θα τεθούν υπό συζήτηση και θα κινδυνεύσουν να καταργηθούν κι όλας?

7) Φανταστήκατε ποτέ οτι μπορεί ένας άνθρωπος να δουλέψει μέχρι τα 65 για να βγάλει σύνταξη 300 ευρώ?

8) Φανταστήκατε ποτέ οτι μπορεί ένας άνθρωπος να κάνει το παραπάνω με 700 ευρώ το μήνα και μάλιστα οτι υπάρχουν κύριοι στην κυβέρνηση που πράγματι να πιστεύουν οτι μπορεί καποιος να ζήσει με αυτά τα χρήματα?

9) Φανταστήκατε ποτέ οτι μπορεί κάποιος υψηλά ιστάμενος/στέλεχος της κυβέρνησης, να οδηγηθεί στην αυτοκτονία επειδή δε μονιμοποίησε τελικά τη γκόμενα που πήδαγε υποσχόμενός της οτι θα τη μονιμοποιήσει?

10) Φανταστήκατε ποτέ οτι ο παραπάνω αναφερόμενος κύριος ούτε καν να αυτοκτονήσει δεν στάθηκε ικανός? (γιατί όπως όλοι ξέρουμε απέτυχε)

11) Φανταστήκατε ποτέ οτι μπορεί το δημόσιο να σε παροτρύνει - πληρώνοντας σε - για να βγεις στη σύνταξη νωρίτερα?

12) Φανταστήκατε ποτέ οτι μπορεί παρά τις τεράστιες ελλείψεις σε όλους τους τομείς, η κυβέρνηση να δίνει κάμποσα εκατομμύρια ευρώ απο το υστέρημά της ώστε να βοηθήσει τις τράπεζες?

13) Φανταστήκατε ποτέ οτι μπορεί μια λίμνη να πωληθεί σε μια νύχτα για οικόπεδα και σπήτια τεράστιας αξίας και μάλιστα απο μοναχούς αλλά με τις ευλογίες της κυβέρνησης?

14) Φανταστήκατε ποτέ οτι μπορεί η αποστολή καμιά 20αριά αστυνομικών να είναι "προστασία του χριστουγεννιάτικου δέντρου του Δήμου Αθηναίων"?

15) Φανταστήκατε ποτέ οτι μπορεί ο ίδιος κακοποιός να δραπετεύσει δεύτερη φορά απο την ίδια φυλακή με τον ίδιο ακριβώς τρόπο?

16) Φανταστήκατε ποτέ οτι για όλα τα παραπάνω και για πολλά άλλα που δεν έχουν συμπεριληφθεί στη λίστα (βλέπε Siemens κλπ) όλοι να λένε οτι ο πρωθυπουργός ήταν αμέτοχος?

17) Φανταστήκατε ποτέ οτι επίσης για όλα τα παραπάνω δεν έχει κατηγορηθεί ΚΑΝΕΙΣ?Δεν έχει παραιτηθεί ΚΑΝΕΙΣ και δεν έχει διωχθεί τελικά ΚΑΝΕΙΣ?

και τέλος...

18) Φανταστήκατε ποτέ οτι θα φτάνατε στο επίπεδο να τα μαθαίνετε όλα αυτά, να σας κοροιδεύουν μπροστά στη μύτη σας, να τους πιστεύετε κιόλας και να πηγαίνετε στην κάλπη και να ψηφίζετε τους ίδιους και τους ίδιους?

Τώρα καταλάβατε τι έκανε η κυβέρνηση τόσα χρόνια? Έφερε τη φαντασία στην εξουσία...
Και για να μην παίρνουν θάρρος μερικοί μερικοί....και οι άλλοι δεν είναι καλύτεροι...τα ίδια και χειρότερα...και καλά κάνει ο ΚΑΝΕΝΑΣ και βγαίνει πρώτος στις δημοσκοπήσεις και καλά θα κάνει να κερδίσει και στις εκλογές για να γλιτώσουμε επιτέλους. Γιατί η φαντασία στην εξουσία, προφανώς, δε βρίσκει εφαρμογή όταν ζεις την πραγματικότητα...

3 σχόλια:

Ανώνυμος,  7/3/09, 11:24 π.μ.  

για το νο 8: όχι μόνο μπορούν να ζήσουν, αλλά να φορολογηθούν και παραπάνω!

DeM 7/3/09, 7:10 μ.μ.  

Φαντασία στη Μαλακία...

(όχι για τον συγγραφέα προς θεού :P , για τους ιθύνοντες..)


τι να πεις κι όμως εκεί στέκουν αγέρωχοι και δεν τους σκιάζει τίποτα..

tegeatis 8/3/09, 11:11 π.μ.  

Διαφωνώ ρητά και κατηγορηματικά με τα 2, 3!!!!
Για το 6, η ιδιωτική πρωτοβουλία που ήρθε σε ανταγωνισμό με το δημόσιο μονοπώλιο πάντα βοήθησε προς την βελτίωση του δεύτερου. Αλλιώς ακόμα θα φανταζόσουν τα 24Mbps DSL και τα κινητά!!
Για το 10 αναζητώ επιστημονική απάντηση, πως είναι δυνατό να συμβεί κάτι τέτοιο με τα δεδομένα κιλά του εν λόγο ανθρώπου.
Για το 11, και τι πρέπει να θρέφουμε χαραμοφάηδες στο δημόσιο? Κατάργηση της μονιμότητας και άμεση απόλυση με συνοπτικές διαδικασίες όσων δεν αποδίδουν. ΤΕΛΟΣ!!!
Για το 12, αν καταρρεύσει μια τράπεζα (η πιο μικρή) θα καταρρεύσει ολόκληρη η χώρα! Η σύγχρονη οικονομία είναι σαν ντόμινο, σαν τα στερεά καύσιμα των πυραύλων, πολύ μεγαλύτερη απόδοση από τα υγρά, αλλά από την στιγμή που θα ξεκινήσει η καύση τους δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για να την σταματήσεις!!!!
Για το 14, κάηκε 2 φορές, στις πόσες φορές θα έπρεπε να ξεκινήσει η φύλαξη του?? Αφού είμαστε απολίτιστοι… Και δεν φυλασσόταν όταν δίπλα είχε εκδηλώσεις, φυλασσόταν κυρίως κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων και στιγμές αναβρασμού!
Και προσθέτω,
19) Φανταστήκατε ποτέ ότι τουρκικό πολεμικό πλοίο θα σουλατσάρει στον Σαρωνικό και εμείς απλά θα το κοιτάμε από μακριά?
20) Φανταστήκατε ποτέ ότι Τουρκικά αεροπλάνα θα πετάνε κάνοντας εικονικές αερομαχίες πάνω από τα κεφάλια μας, θα υποχρεώνουν ελληνικό σουπερ πούμα σε άμεση προσγείωση και εμείς θα λέμε «όλα στην μαμά (ΝΑΤΟ), θα σε κάνει ντα να μάθεις….» λολ
21) Φανταστήκατε ποτέ ότι η "Μακεδονία" δεν θα ήταν Ελληνική και θα ζητάγαμε λόγο από τους Αμερικάνους για να χρησιμοποιούμε την λέξη?

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP